Halvårsanalyse

Analyse af DD11's forår 2007
Efterårssæsonen står for døren, og det åbnes med et brag, når DD i pokalen gæster Boldklubben Cito, som gik igennem foråret ubesejret. Der venter ubetinget en svær sæsonpremiere, men den er en fin forsmag på den udfordring som resten af efteråret byder på – nemlig at fuldende årets målsætning om oprykning til mesterrækken!

Skal vi give en nøgtern vurdering af, hvor denne målsætnings realiserbarhed på et tidspunkt, hvor vi er lige over halvvejs i turneringen, må vi forudskikke at oprykningen er indenfor rækkevidde. Vi har fået en bedre start end tidligere i A-rækken og truppens skadessituation ser fornuftig ud. Så der er vel ingen grund til at være bekymret for om målsætningen kan opfyldes?

Bevarer man sin realisme må svaret dog være et forsigtigt: ”Johh, det er der skam!”. Vi har i foråret set, at rækken ikke indeholder nogen svage hold, der får dumpekarakter. Alle kan slå alle, og et lille udsving kan koste dyrt. Det mærkede vi på egne kroppe i de to sidste kampe, hvor vi kun henter et point, og det vel at mærke mod to af rækkens bundhold. Når man dertil ligger, at vi i kampene mod topholdene har vist os alt for ineffektive og derfor må tage til takke med fire uafgjorte kampe, så er der bestemt grund til ikke at føle sig for sikker på oprykning til mesterrækken.

Men når det er sagt, så er der heller ingen grund til at dømme den ude. Spillerne har taget godt imod systemskiftet fra 4-3-3 til 4-4-1-1 (i perioder 4-4-2), og vi er, når efteråret går i gang, på en virtuel andenplads, og derfor kvalificeret til oprykningskampe (det afhænger dog af, hvordan DAI tackler Bang og Jensens brug af ulovlig spiller). Og den placering skal som et minimum holdes!

Hvis det skal lykkedes er det trænernes vurdering, at der i efteråret skal mere koldblodighed til foran målet, ligesom at vi skal blive bedre i bevaringsspillet ved at indarbejde mere tålmodighed og sikkerhed i vores opbyggende spil. Det handler om at vi skal vinde og dominere banens midte samtidig med, at vi bruger banens bredde og lader bolden gøre arbejdet ved at reducere antallet af boldberøringer – og vigtigste at alt bliver efteråret kæphest, at situation ikke er forbi når man har spillet bolden!

Netop disse forhold blev der arbejdet intenst med på holdets træningstur til Idestrup, og det skal blive interessant at se, om weekend på Sydhavsøerne kan give den styrke og dygtighed som der skal til for, at årets målsætning kan blive opfyldt. Træningskampen mod B.1938 efterlader under alle omstændigheder et så positivt indtryk, at der er god grund til at bevare en pæn portion optimisme.

Som en god begyndelse på efteråret vil trænerteamet glæde sig over et godt udgangspunkt, og det vil være på sin plads at uddele roser til hele holdet for den positive indstilling som er blevet lagt for dagen i foråret. Det er lykkedes at give plads såvel det sociale som det ambitiøse, og det er præcis i denne ånd, at trænerne sammen med 22 spillere ønsker at kunne række hænderne i vejret og fejre en velfortjent oprykning til mesterrækken, når den sidste kamp i efteråret er spillet.

Trænerteamet tror vedblivende på fuld succes og oprykning til mesterrækken, og med den overbevisning, at spillerne efter et fornuftigt forår samt en succesfuld træningstur møder topmotiveret til de kommende kampe, går vi med glæde efteråret i møde.

Mange sportslige hilsner

Trænerteamet